הפסיכיאטריה וההתחזות המוצלחת כמדע דורשת שמירה על חזות מסוימת. היה זה הפסיכיאטר הגרמני אמיל קרפלין, סטודנט של וונדט, אשר פיתח לראשונה מערכת קידוד להתנהגות האנושית, בעודו מודה שלפסיכיאטריה אין אף טיפול יעיל או תרופות למרב ההפרעות הפסיכיאטריות.
100 שנים מאוחר יותר הדברים לא השתנו. ב-1995, ד"ר רקס קודרי, אז מנהל המכון האמריקני הלאומי לבריאות הנפש (NMIH), הודה כי "איננו יודעים את הסיבות (של מחלת נפש כלשהי), עדיין אין לנו שיטות 'ריפוי' למחלות אלו".
מאז קרפלין, גדל מספר ההשמצות של הפסיכיאטריה על ההתנהגות האנושית באופן עקבי. כיום הן מקודדות במדריך האבחוני והסטטיסטי להפרעות נפש (DSM) של האגודה האמריקנית לפסיכיאטריה (APA) ובסיווג הבינלאומי למחלות (ICD) בפרק ההפרעות הנפשיות, שפורסם לראשונה ב-1952 וכלל רשימה של 112 מחלות. המהדורה מ-1994 של DSM-IV מציינת יותר מ-370 הפרעות.
בשנת 1987, הפרעה בשם "הפרעת קשב והיפראקטיביות" (ADHD) ממש "הומצאה" פשוטו כמשמעו בהינף יד על ידי חברי ועדת APA ארגון הפסיכיאטרי האמריקני. וקודשה בספר האבחונים -DSM-III-R. תוך שנה אחת 500 אלף ילדים בארצות הברית בלבד אובחנו כסובלים מהפרעה זו.
כיום מספר הילדים האמריקנים אשר מתויגים כבעלי "ADHD" עלה בצורה מדאיגה מעבר לששה מיליון.
בכל העולם, מספר הילדים המאובחנים כבעלי "הפרעת קשב והיפראקטיביות" (המכונה גם "הפרעה היפר קינטית" באירופה או עודף תשומת לב
ובעיית שליטה מוטורית), זינק כטיל מאז שנות ה-90'. בין 1989 ל-1996, נרשמה בצרפת עלייה של 600% במספר הילדים המתויגים כהיפראקטיביים"
ישראל ממוקמת במקום שני בעולם בצריכת ריטלין אחרי איסלנד!
הסימפטומים של ADHD כוללים: אי הצלחה במתן תשומת לב לפרטים, או (הילד) עלול לעשות שגיאות פזיזות בעבודות בית ספר או עבודות אחרות. העבודה בדרך כלל לא מסודרת ולא מושקעת. בעל קושי לשמור על תשומת לב במשימות או פעילויות משחק. אינו מצליח להשלים עבודות בית ספר או עבודות אחרות. לעתים קרובות מניע בעצבנות את ידיו את רגליו או מתפתל בכיסאו. לעתים קרובות מתרוצץ, מטפס או מתפרץ בדיבור, ומפריע לאחרים (לדוגמה – מתפרץ לשיחה או למשחקים). ב-1999 מסר דוח משרד הבריאות האמריקני על בריאות נפש כי "האטיולוגיה (הסיבה) המדויקת ל-ADHD עדיין 'אינה ידועה'".
ד"ר שולמית לוריא, רופאת משפחה בישראל, אומרת כי "ADHD הינו סינדרום, לא מחלה (על פי כל הגדרה). לכן הוא מאובחן על פי סימפטומים. הסימפטומים של סינדרום זה היום הינם נפוצים כך שאנו יכולים לסכם כי כל הילדים – במיוחד בנים – מתאימים לאבחנה זו".
לתגובות ומיידע נוסף
יהודה קורן
Yodak8@gmail.com
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה