השמת תוויות על ילדים והקשר ליום השואה

איך לשים תוויות על ילדים קשורה ליום השואה? שאלה טובה. מאיפה צמחה תעשיית תיוגים? והשמת תוויות מפלות על ילדים? ולי זה מזכיר את הטלאי הצהוב... האם לכם גם כן? אז כמה עובדות שנחקרו על ידי פרופסור תומאס זאס ז"ל וצוות CCHR בארה"ב.

בלי ריטלין

1. בשנת 1879 הפסיכולוג הגרמני ווילהלם וונדט הכריז כי האדם הינו חיה ללא נשמה.

בהצהרה זו הוא הניח את יסודות הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה המודרניות.

2. בארצות הברית ובמקומות אחרים, שונו מערכות חזקות ויעילות המבוססות על הוראה. הפסיכולוג וויליאם תורנדייק טען כי שימוש בפונטיקה בהוראת הקריאה בלוחות כפל ובכתיבה רשמית הינם "בזבוז".

3. בשנות ה-40 של המאה הקודמת, הפסיכיאטרים ג. ברוק צ'יזהולם (קנדה) וג'ון רולינגס ריס (בריטניה), אשר ייסדו יחדיו את הפדרציה העולמית לבריאות הנפש (World Federation FOR Mental Health), אמרו כי הפסיכיאטרים ניהלו "התקפה מועילה" על "מקצוע ההוראה" ושמטרת הטיפול ה"יעיל" היא העלמת המושג של "טוב ורע".

4. משנות ה-60 של המאה הקודמת ועד היום, הוכנסו תכניות פסיכולוגיות לבתי הספר. פסיכיאטרים טענו כי יש להוציא מבתי הספר את שלושת הגורמים למתח: 1) כישלון בלימודים, 2) תכנית לימוד המרוכזת סביב חומר אקדמי, 3) נהלים משמעתיים.

5. פסיכולוגים ופסיכיאטרים החדירו את עצמם בעורמה למשרות בעלות סמכות בתחום החינוך והשלימו מהפך כמעט כללי בנושא הפיכת בתי הספר

ממקום ללמידה ל"מרפאות לבריאות הנפש".

6. ב-1865, טען פסיכיאטר שוויצרי בשם ווילהלם גרזינגר, כי כל הבעיות הנפשיות חייבות להיות מחלות מוחיות. הפסיכיאטריה בנתה אימפריה של מולטי ביליונים של דולרים על בסיס מדע כוזב זה ולא נרתעה מהיעדר הוכחה עד היום הזה.

7. בסוף המאה ה-19, הפסיכיאטר הגרמני, אמיל קרפלין, שהיה הראשון לתייג ולארגן את חוקי ההתנהגות האנושית כ"הפרעות", אף כי הודה כי לפסיכיאטריה אין כל טיפול או ריפוי יעיל.

8. ב-1952, כלל המדריך הדיאגנוסטי והסטטיסטי של הפרעות נפשיות (DSM) של האגודה האמריקנית לפסיכיאטריה (APA) רק שלוש "הפרעות" לתינוקות או לילדים. עד 1980, חל גידול של כמעט פי עשרה במספר הפרעות הילד.

9. ב-1987, "הפרעת קשב והיפראקטיביות" (ADHD) ממש "הומצאה" פשוטו כמשמעו על ידי חברי ועדת APA וקודשה ב-DSM. תוך שנה אחת 500 אלף ילדים בארצות הברית בלבד אובחנו כסובלים מהפרעה זו.

10. בשנת 2004 אובחנו 17 מיליון נערים בגיל בית ספר בכל רחבי העולם כבעלי הפרעות נפשיות, לכאורה, ונרשמו להם ממריצים דמויי קוקאין או נוגדי דיכאון כטיפול. החדשות הטובות הן שיותר ממילין ילדים ברחבי אירופה וארה"ב הפסיקו לקחת ריטלין . יש ספר שנקרא בלי ריטלין של דר' גורדון גיי בהוצאת פוקוס שאני ממליץ. הספר הזה מסביר שקבלת אבחנה של הפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות אינה מחייבת קבלת טיפול תרופתי לכל החיים. בספר זה, ד"ר גורדון מציג בפניכם גישה אחרת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה